Taller-presentació d'”El llibre de la mel”- Barcelona, 9 de maig

La Violeta de Gràcia acull el taller-presentació

d’El Llibre de la mel 

de Fra Valentí Serra de Manresa

El proper dijous 9 de maig, a les 19.30h, el reconegut estudiós de la cultura popular i les plantes remeieres, Fra Valentí Serra de Manresa, oferirà un taller sobre les plantes de la mel en el marc de la presentació del seu últim llibre, El llibre de la mel, setè títol de la Col·lecció l’Ermità (Edicions Morera).

El llibre, a banda de recuperar pràctiques apícoles tradicionals i explicar les virtuts i aplicacions que té la mel, parla detalladament de quines són les principals plantes de la mel i les seves propietats. Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, el textos estan acompanyats per acurada selecció d’il·lustracions així com nombroses dites i refranys.

El taller-presentació es celebrará el dijous 9 de maig, a les 19.30h, a la Sala d’Actes del Centre de Cultura Popular La Violeta (c/ Maspons, 6; Gràcia). L’autor, Fra Valentí Serra, estarà acompanyat per la doctora Maria-Àngels Pérez Samper, catedràtica d’Història Moderna de la UB i reconeguda investigadora en història de la vida cotidiana i l’alimentació de l’època moderna, i el popular i radiofònic Senyor Marcel·lí Virgili.

S’oferirà als assistents una tisana tradicional, un tast de mels Alemany i de Ratafia de l’Ermità.

El llibre de la mel vol contribuir en la sensibilització a favor de la protecció de les abelles, uns insectes que no només són productors d’un dels nostres aliments més preuats i saludables, la mel, sinó que són garantia de vida: “Abelles per viure!”.


El llibre de la mel compta amb el suport de Torrons i Mel Alemany