Presentació

Edicions Morera ofereix serveis editorials i culturals, centrats principalment en l’àmbit de la cultura popular. La seva publicació més coneguda és el tradicional CALENDARI L’ERMITÀ, un dels almanacs més antics que s’editen a Catalunya. Edicions Morera recull l’herència familiar d’aquesta més que centenària publicació i li dóna un nou impuls tot mantenint la seva singularitat.

El 2015 crea la COL·LECCIÓ ERMITÀ, una proposta editorial pensada per acostar al lector temes relatius a la cultura popular i tradicional, astronòmica o agrària a través de quaderns i llibres monogràfics, pràctics i de fàcil lectura. La col·lecció ha tingut una excel·lent acollida i actualment ja compta amb deu títols.

Després de quasi set anys, Edicions Morera s’està acreditant com a un segell editorial especialitzat en l’àmbit de la cultura popular i tradicional, i ha rebut encàrrecs editorials d’entitats del sector com “Retrobestiari. 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya”, un llibre promogut per l’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya.

El novembre de 2021 va ser guardonada amb el premi BEST a la iniciativa empresarial en l’àmbit de la cultura popular. El jurat va valorar “la passió, el rigor i la meticulositat” de les seves edicions.

La tasca d’Edicions Morera no es centra únicament en l’edició de llibres sinó en altres actuacions que posin en valor la cultura popular i recuperin la memòria perduda. Així ha promogut i comissariat l’exposicióPER NO PERDRE EL TEMPS. CALENDARIS TRADICIONALS. DEL MÓN RURAL A LA SOCIETAT INDUSTRIALITZADA”, inaugurada el desembre de 2020 a La Casa dels Entremesos de Barcelona i actualment en itinerància pel territori.

Per tal de reforçar la marca Ermità, el 2016 Edicions Morera treu al mercat un primer producte associat a les seves publicacions: la Ratafia de l’Ermità.

Lot de llibres 3