Edicions Morera publica “El llibre de la mel”

Novetat maig 2019

El llibre de la mel. Apicultura popular i plantes mel·líferes

el nou llibre de Fra Valentí Serra de Manresa

Per què cal preservar les abelles?

Com es poden domesticar?

Sabies que formen part de la ramaderia menor?

Quines són les varietats de la mel?

Quins beneficis té?

Com identificar la mel adulterada?

D’on prové l’expressió “lluna de mel”?

Edicions Morera acaba de publicar El llibre de la mel, setè títol de la  Col·lecció l’Ermità, dedicada a temes de cultura popular i tradicional. L’autor del llibre és l’arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa, que en aquesta ocasió ens apropa al món de les abelles i la mel, tant des d’una perspectiva cultural com pràctica.

El llibre de la mel recupera algunes pràctiques apícoles tradicionals que ens ajudaran a entendre millor com són les abelles, com treballen i com és d’important la tasca que realitzen. D’altra banda, també trobarem la descripció detallada de les principals plantes de la mel i les seves propietats així com alguns remeis pràctics i aplicacions gastronòmiques. 

Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, els textos estan acompanyats per una acurada selecció d’il·lustracions i per nombroses dites i refranys, que ens faran més grata la lectura.

A banda del seu caràcter pràctic i cultural, El llibre de la mel  vol contribuir en la sensibilització a favor de la protecció de les abelles, uns insectes que no només són productors d’un dels nostres aliments més preuats i saludables, la mel, sinó que són garantia de vida: “Abelles per viure!”.

Durant els mesos de maig i juny es celebraran un seguit de tallers-presentació del Llibre de la mel arreu de Catalunya. Consulta aquí el calendari.

El llibre de la mel és a la venda a llibreries d’arreu de Catalunya.


El llibre de la mel compta amb el suport de Torrons i Mel Alemany