PRESENTACIONS DE “RETROBESTIARI”: Manresa (4 desembre) i Vilanova i la Geltrú (18 desembre)

Durant el mes de desembre, el llibre es presentarà a Manresa i Vilanova i la Geltrú

Després de les presentacions a Barcelona (20 nov.) i Tortosa (27 nov.), durant el mes de desembre de 2021 el llibre Retrobestiari serà presentat a dues noves ciutats amb una gran tradició de bestiari festiu i popular: Manresa i Vilanova i la Geltrú.

Dissabte 4 de desembre – MANRESA

La Biblioteca del Casino de Manresa acollirà la presentació de Retrobestiari, en un acte organitzat amb la col·laboració de Xàldiga. entitat organitzadora de nombroses activitats festives com el Correfoc de Manresa, la Carnavalada a la manresana o la trobada de percussió La Bategada.

En el repàs que fa el llibre al bestirai festiu i la seva recuperació durant els anys 70 i 80 del segle XX, hi ha diverses referències al bestiari de Manresa, com les fotografies inèdites de bèsties com la Víbria de Manresa i testimonis que expliquen de primera mà com es va construir el Nas de Sutja. 

Dissabte 18 de desembre – VILANOVA I LA GELTRÚ

La presentació del llibre tindrà lloc al Centre d’Art Contemporàni La Sala, a les 18.30 hores. Hi participaran Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu; Norbert Tomàs, director d’Edicions Morera; Heribert Massana, autor dels textos; i Ramon Saumell, autor de les fotografies. La presentació també comptarà amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la sra. Mercè Mateo.

A la presentació també hi participaran diferents agrupacions locals. Aíxí, a les 18h s’obriran les portes de La Sala amb la presència del Drac de Vilanova i la Geltrú , Mulasses de Vilanova i la Geltrú i el Drac de la Geltrú .

L’entrada és lliure amb aforament limitat.


Retrobestiari és un treball coral que explica i analitza en primera persona com va ser el retorn de la festa popular al carrer durant els anys 70 i 80 del segle XX i la manera apassionada en què es va viure. El llibre compta amb textos d’Heribert Masana, fotografies de Ramon Saumell i obra plàstica d’Abel i Salva Masana. tots membres del GABICP-Grup d’Amics del Bestiari i la Cultura Popular.

El llibre ha estat impulsat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Retrobestiari és a la venda a llibreries d’arreu de Catalunya