“RETROBESTIARI. 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya”

Un llibre de referència imprescindible sobre el tema del bestiari festiu a Catalunya

Ha sortit publicat RETROBESTIARI. 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya (Edicions Morera, 2021), un llibre contemporani, amè i per a tots els públics, que fa un repàs a quatre dècades d’evolució del bestiari festiu a Catalunya, des de finals dels anys 70, els primers de la revifalla de les festes al carrer amb els primers ajuntaments democràtics, fins a l’actualitat.

El llibre és un treball del GABICP-Grup d’Amics del Bestiari i la Cultura Popular, impulsat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Amb textos de l’historiador i gestor cultural Heribert Masana i fotografies històriques de Ramon Saumell, RETROBESTIARI fa un recorregut per les diferents tipologies de bestiari festiu repartides arreu del territori: des de dracs a cuques feres, tarasques, víbries, àligues, mulasses o cavallets, entre d’altres, explicant la seva aparició i evolució en el temps. També hi ha apartats dedicats al bestiari festiu infantil o al bestiari de fora de Catalunya.

Aquesta mirada general es veu reforçada amb un recull de testimonis que expliquen l’experiència de creació de les figures a diferents pobles i ciutats al llarg de la dècada dels 70 i 80. Un relat ple d’anècdotes sorprenents, que es presenta acompanyat de la reproducció d’obra plàstica dels artistes Salvador Masana i Abel Masana,

RETROBESTIARI es complementa amb un glossari i una selecció de bibliografia, articles i webs, per tal d’aprofundir en el tema i obtenir una informació contemporània. Tot presentat amb un disseny atractiu i modern.

RETROBESTIARI és un llibre editat per Edicions Morera.


⭕ Més informació i fitxa del llibre AQUÍ

⭕ Informació sobre el calendari de presentacions AQUÍ

⭕ Informació venda online http://www.calendariermita.cat/venda-online/

Un llibre promogut per

amb la col·laboració del

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.