NOU Calendari l’Ermità 2022

Quina és la “setmana dels barbuts”? Quan és temps de maduixes? I de sembrar orenga i julivert? Qui és el patró dels pagesos, els flequers o els pescadors? Quants Joseps i Montserrats hi ha a Catalunya? Què són les neules de paper? Saps que el 2022 farà 100 anys de les primeres dents postisses, de l’aparició de la paraula “Barça” o del descobriment de la tomba de Tutankamon?

El calendari per seguir la saviesa del món rural i les tradicions

Calendari tradicional amb més de 146 anys d’història que presenta informacions pràctiques relatives al camp, l’astronomia, el santoral català actualitzat, temes de cultura popular, herbes remeieres, recomanacions pel jardí i l’hort urbà, fruites i verdures de temporada, etc.

> La guia més completa de fires, mercats setmanals i festes majors, revisada i actualitzada cada any, on s’anuncien més de 1.100 festes majors, 400 mercats i 250 fires tradicionals i rurals de Catalunya i Andorra.

> NCLOU EL CALENDARI DELS NENS I LES NENES EN FORMAT DESPLEGABLE

Inclou gratuïtament el “Calendari dels nens i les nenes”, un desplegable interior on els més petits trobaran tradicions, festes populars i recomanacions per a gaudir del camp i la natura durant tot l’any. Tot acompanyat per divertides dites i simpàtics dibuixos de l’il·lustrador Xavi Malet-Sabilana.

Novetats Calendari Ermità 2022

> ARTICLES DELS COL·LABORADORS habituals fra Valentí Serra de Manresa, el Sr. Marcel·lí Virgili i la botànica i especialista en usos de les plantes Astrid van Ginkel, que pel 2022 ens donen consells per evitar malbaratar i fer un consum més respectuós i sostenible. 

> ARTICLES DE CULTURA POPULAR: Jordi Sacasas, arxiver de Basílica de Sta. M. del Pi de Barcelona ens descobreix la tradició de les neules de paper. Liliana Tomàs, comissaria de l’Any Joan Tomàs i Parés, ens parla de la figura d’aquest gran folklorista que va ser cabdal per la recuperació de la música popular catalana.

> “Els secrets del calendari”, una nova secció que anirà explicant les dades essencials per confeccionar un calendari.

> “Fa 100 i més, a Catalunya”, nou apartat que cada any presentarà una selecció de centenaris relacionats amb fets històrics i culturals succeïts a Catalunya.        

El Calendari de l’Ermità està adornat amb gravats i  il·lustracions. Inclou un recull de dites i versos al·legòrics a cadascun dels mesos de l’any.