13 NOV. “LES HERBES SANTES I LA RATAFIA” XERRADA DE FRA VALENTÍ SERRA A LA 40a FESTA DE LA RATAFIA

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A SANTA COLOMA DE FARNERS

Un any més, fra Valentí Serra de Manresa ha estat convidat per participar en la 40a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, la trobada més important del sector, que enguany se celebrarà de l’11 al 14 de novembre, tot i que alguns actes es comencen a fer el dies previs.

L’historiador i arxiver dels caputxins oferirà una xerrada on parlarà sobre les propietats d’algunes de les anomenades “herbes santes”, incloses com a novetat en la 4a edició del seu llibre “Tornar als remeis de sempre”. Les “herbes santes” són aquelles que estan dotades, segons la tradició, de més propietats o d’una especial veneració, o que s’atribueixen directament a un sant o s’hi vinculen amb la seva festa. És el cas de la Flor de Sant Joan o espernallac; l’Herba de Santa Clara o celidònia; l’Herba Sagrada o berbena; la Mà de Santa Maria o agripalma; o el Ramell de Sant Ponç o maçanella.

En acabar la xerrada s’oferirà el tast d’una tisana tonificant i depurativa.

Fra Valentí Serra de Manresa és un gran coneixedor de les herbes i plantes medicinals. L’any 2016 va recuperar una antiga fòrmula del segle XVII amb la qual s’elabora la Ratafia de l’Ermità.

Xerrada “Les herbes santes i la ratafia”
?  Dissabte 13 de novembre 2021 a les 18 hores
?   Casa de la Paraula. Carrer Prat, 16
⭕  Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a www.ratafia.cat o a l’app Ratafia


40a FESTA DE LA RATAFIA-CONCURS 2021 SANTA COLOMA DE FARNERS
PDF amb PROGRAMA DETALLAT 2021