LlibreriesObertes.cat, una iniciativa en suport a les llibreries

MÉS DE 380 LLIBRERIES I 600 EDITORIALS JA HI PARTICIPEN. Durant el període confinament pel Covid-19 ha estat impulsada la campanya Llibreries Obertes,iniciativa de la cooperativa de cultura Som* i l’agència Mortensen amb l’objectiu de donar suport a les llibreries per superar aquests moments de crisi i perquè, un cop finalitzat el confinament, puguin tornar a aixecar la persiana.

La campanya incentiva la compra de llibres per avançat, a través del web LlibreriesObertes.cat, de manera que s’aconsegueixen fons per contribuir a mantenir les llibreries obertes.


Al catàleg estan disponibles 6.500 títols publicats en els darrers mesos, entre 2019 i 2020. Trobareu els tres darrers títols de la Col·lecció l’Ermità “El llibre de la mel”“Llegim l’Univers” i “Pa de flequer”


Com funciona?

A la web, els lectors/res poden fer la tria dels llibres i la llibreria on volen fer la compra. En rebre cada comanda, el llibreter rebrà el 50% de l’import i quan pugui tornar a obrir, el 50% restant. Els llibres adquirits pels lectors/es seran lliurats de mans del seu llibreter/a un cop pugui tornar a obrir.

El projecte és obert a totes les llibreries que vulguin participar-hi -s’hi poden inscriure a l’apartat Llibreries que trobaran a la web-, així com a totes les persones que vulguin donar-hi el seu suport.

Pensant en Sant Jordi

La campanya va començar el 23 de març, un mes abans del dia de Sant Jordi que enguany no es podrà celebrar el 23 d’abril, i està pensada per estar activa mentre les llibreries es vegin obligades a restar tancades. S’acabarà un cop puguin tornar a obrir amb normalitat.

Aquest projecte s’ha posat en marxa de manera totalment altruista, sent per al llibreter el 100% del que genera la venda de llibres.