Senyor Marcel·lí Virgili

No hi ha hagut mai manera de conèixer l’edat exacte del Sr. Marcel·lí, però jura davant de qualsevol llibre sagrat que, de petit (sense tampoc especificar l’edat), va ser a bord del Titànic i n’és el darrer supervivent viu.

També ha estat al desembarcament de Normandia, va fer el cim de l’Everest amb sir Edmund Hillary, va fer notar a Fleming (perquè es veu que el científic badava) que havia descobert la penicil·lina, va proclamar la República Catalana al costat de Francesc Macià i una llarga rastellera de fets cabdals de la història mundial que faria feredat exposar-los tots seguits en aquesta nota biogràfica.

Allò que tenim més clar és que va ser conserge de Ràdio Barcelona i de Catalunya Ràdio i que, com aquell qui no vol la cosa, es va anar introduint al programa Versió Original presentat per Toni Clapés, fins al punt que gairebé se’n va fer l’amo; actualment continua rondinant al Versió RAC1 (a les ones de Ràdio Associació de Catalunya, fundada per ell, entre molts d’altres, segons ha explicat amb molta humilitat) presentat per Toni Clapés, el qual, cada dia té més paciència i més números per arribar a ser sant.

Al Versió RAC1 té un espai que entusiasma als seus seguidors (quatre gats mal comptats) titulat “Coses Meves”, en el qual fa un repàs a les Tradicions i les Festes més populars de casa nostra. També ens il·lustra amb refranys i dites de tota mena, recorda músiques d’aquelles que cap emissora de ràdio té l’esma de ficar en antena, recomana llibres de lectura obligada i és tot un Bé de Déu de Saviesa popular que, a partir d’ara, podrem gaudir des del Calendari de l’Ermità, del qual sempre n’ha estat un seguidor fidel (i d’això, en donem fe).

Llibres Publicats:

ENDAVANT LES ATXES!  –Angle Editorial, 2003

NO ‘NEM BÉ  –Angle Editorial, 2007

També és autor (incomprensiblement) d’un bon grapat de pròlegs en diversos llibres i publicacions, entre els quals destaca el pseudo-pròleg del llibre Fins aquí hem arribat de la col·lecció L’Ermità. A més, des d’enguany mateix, en el Calendari de l’Ermità del 2019 el podreu trobar fent-hi una col·laboració anual titulada: “El Racó de Rumiar”. Les males llengües diuen que no ha agafat mai ni un llapis i que ho dicta tot a un “negre”, però, com sabem, hi ha molta gent dolenta al món.

També és un dels protagonistes del segon número del periòdic escandalós La bugadera, l’únic diari que s’edita un cop cada segle. Aquesta és una dada innecessària, però el sr. Marcel·lí ha remarcat que n’ha de quedar constància.

COL·LABORACIONS

>Fins aquí hem arribat (octubre 2018). Pròleg “No queda mai ningú per llavor”

>Calendari de l’Ermità   Articles de la secció EL RACÓ DE RUMIAR:

  • Octubre 2023: “Sants contra la sequera; Recomanacions d’estar per casa”
  • Octubre 2022: “Tres tresors del Pirineu; Costums pirinencs que es perden; Els misteris del Pirineu; El repicó final”
  • Octubre 2021: “Fer conserves; El paper de diari; Cassoles i pinyols; Fer sabó; El repicó final”
  • Octubre 2020: “Les tres coses que no poden faltar mai en una casa; L’all terapèutic; Fumigacions; Els sants contra les epidèmies” 
  • Octubre 2019: “S’allarga i s’escurça”
  • Octubre 2018: “Diumenge de Rams; Barbuts; El  repicó”