Marta Ibañez

Marta Ibáñez Fuentes (1953) és catedràtica de llengua i literatura catalanes d’ensenyament secundari.

És autora de Gegants de Sabadell, 150 anys d’història (1996),  La Festa anunciada  dins el catàleg de l’exposició amb el mateix nom al Museu d’Art de Sabadell (2003) així com de diversos articles a la Revista Gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya (1996-2004) i d’ articles sobre la cançó de text improvisat i cançons picants al programa de ràdio Fes ta festa (festafesta.net). També del Judici de l’any dins el Calendari dels pagesos (2012-2015) i diversos llibres per a l’ensenyament de la llengua catalana.

És membre fundadora del Ball de diables de Sabadell  i membre de diverses entitats culturals. Ha col·laborat amb l’Ajuntament de Sabadell en el procés de reflexió a l’entorn de les festes de la pròpia ciutat.

Va obtenir la II Beca Miquel Carreras per a l’estudi Les festes de Sabadell des de mitjan segle XIX fins a la guerra civil  que s’ha publicat el 2018. Es tracta d’un estudi a partir dels documents històrics conservats (Arxiu Històric de Sabadell, hemeroteca i publicacions diverses) sobre les festes del pas de l’any, els calendaris festius i la festa major, en especial al llarg d’una vuitantena d’anys a cavall dels dos segles XIX i XX.

COL·LABORACIONS

>Calendari l’Ermità 2018
Article: Una història de 100 anys