Jacint Torrents i Buxó (Folgueroles, 1955) és fill d’una família de pagesos i forners. És professor de didàctica de les ciències socials a l’Escola de Mestres d’Osona (1983-2019) i professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic  – Universitat Central de Catalunya. Entre les seves publicacions, cal destacar la de Femer fa graner, una part de la seva tesi doctoral, (dins la col·lecció Temes d’Etnologia de Catalunya, 19, publicat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2009). És doctor en antropologia cultural per la Universitat de Barcelona amb la tesi Eines i feines de pagès. Evolució de la tecnologia agrícola a la Plana de Vic durant el segle XX. Ha dirigit diverses recerques etnogràfiques sobre la forma de vida i el patrimoni cultural de les comunitats de pagesos i ramaders de la Plana de Vic.

L’any 2004 va impulsar, juntament amb altres professors de la universitat, la creació de la Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat (XPREB), que té com a finalitats les d’estudiar, preservar i posar en valor els patrimonis materials i immaterials de les cultures rurals.

La XPREB es proposa, entre d’altres, preservar i donar a conèixer les gestualitats tècniques pròpies de les diverses feines dels oficis pagesos i menestrals, com són les festes de segar i batre que anualment se celebren a diverses contrades.

LLIBRES

>Pa de flequer (octubre 2019)

ALTRES COL·LABORACIONS

Calendari de l’Ermità 2020 (octubre 2019)

Article: Grans devoradors de pa. Homes i déus

  • Amb en Joaquim Sañé

  • Aula d’Extensió Universitària. Santa Coloma de Gramenet

  • Amb Joaquim Sañé al Museu del Pa de Tona