18/6/22 “Retrobestiari” es presenta a Solsona

Continuen les presentacions del llibre “Retrobestiari” arreu del territori.

El proper dissabte 18 de juny, dins dels actes de celebració de la festivitat de Corpus a Solsona, es presentarà a la Biblioteca Carles Morató el llibre Retrobestiari. A les sis de la tarda, a la ciutat d’un dels dracs més antics de Catalunya, es parlarà de bestiari i d’algunes de les figures una mica més recents que es van crear als anys 70 i 80 del segle passat, com la Vaca, el Xut o el Pop de Carnaval.

Precisament a Retrobestiari, el lector podrà trobar un centenar de fotografies, moltes d’elles de bestiari de Solsona, fetes per Ramon Saumell, que il·lustren com era aquest bestiari que es va crear amb el retorn de la democràcia a Catalunya. Es tracta de figures, moltes d’elles efímeres, fetes amb materials menys resistents que les d’avui dia (roba, paper de diari…), però que es van convertir en la primera bèstia que van tenir moltes poblacions d’arreu del país.

L’historiador Heribert Masana és l’autor dels textos d’un llibre que assenta les bases del bestiari que va sorgir durant aquesta època i que recull més d’una trentena de testimonis de persones i col·lectius que van participar en la seva creació.

La publicació, de fet, és fruit del treball de recerca de GABICP (Grup d’Amics del Bestiari i la Cultura Popular), un col·lectiu format per Ramon Saumell, Abel i Salva Masana que es va dedicar a recopilar informació de totes les bèsties que van sorgir arreu de Catalunya als anys 80 i que va donar com a resultat una exposició itinerant amb fotografies i audiovisuals de Saumell i escultures i pintures d’Abel i Salva Masana.

Biblioteca Carles Morató

c/ Mirabalda, 6. Solsona

18 hores