Víctor Pàmies

Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963), llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1996) i Màster Online en Terminologia per l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada (IULA) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona (2008).

Des del 2002 ha publicat a Internet els seus estudis sobre paremiologia catalana, oferint diverses eines i continguts. Són una vintena de blogs especialitzats, en l’actualitat. El 2020 presenta, amb la col·laboració de Pere Orga, de Softcatalà, la Paremiologia catalana comparada digital (PCCD), una eina en línia des d’on es pot consultar un corpus de més de 440.000 registres, corresponents a més de 47.000 dites diferents, amb indicació clara de les fonts consultades.

Publicacions en paper:
Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l’ull (2011), a través de Verkami, una plataforma de micromecenatge.
En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap (2012), el segon volum de l’«Enciclopèdia paremiològica del cos humà», també a través de Verkami.
Dites.cat. Locucions, frases fetes i refranys del català (Barcelona, 2012, Ed. Barcanova), dins la col·lecció «El català portàtil».
Els 100 refranys més populars, a quatre mans amb Jordi Palou, autor de Rodamots (Valls, 2012, Cossetània Edicions). Al 2021 publiquen la 6a. edició amb l’ortografia adequada a la normativa de l’Institut d’Estudis Catalans.
Els refranys més usuals de la llengua catalana (Barcelona, 2016, Llibres de l’Índex), amb Joan Fontana, José Enrique Gargallo i Xus Ugarte (amb il·lustracions de Jordi Beltran).
El refranyer eivissenc d’Antoni Juan Bonet (Eivissa, 2021, Institut d’Estudis Eivissencs), a quatre mans amb Isidor Marí i amb il·lustracions d’Antoni Marí, ‘Tirurit’.

LLIBRES

> Dites Caltalanes. Quatre-cents aforismes de Joan Carles i Amat (amb Carlos Pizarro; octubre de 2022)

ALTRES COL·LABORACIONS

> Calendari l’Ermità 2023
Recull de dites rosselloneses comentades als mesos de l’any

> Calendari l’Ermità 2020
Recull de dites comentades als mesos de l’any