Presentació del nou títol El Rector de Vallfogona 

.

En el marc del 9è Festival BLA BLA de narrativa oral que se celebra a Vallfogona de Riucorb, el dissabte 29 de juliol, a les 12.30 h, es presentarà el nou títol de la Col·lecció l’Ermità que recull les Narracions Populars de Joan Amades sobre el Rector de Vallfogona, amb una introducció i comentari crític a càrrec de Antoni Serés.

.

El Bla Bla és un festival de narrativa oral que se celebra a Vallfogona de Riucorb entorn la figura del Rector de Vallfogona, el poeta més important del barroc català, qui va ser rector d’aquest petit municipi de la Conca de Barberà.

Amb motiu de l’Any Rector de Vallfogona, que aquest 2023 commemora els 400 anys de la mort de Francesc Vicent Garcia, i amb la col·laboració de la Comissió Any Rector, el festival ha programat una jornada homenatge a Joan Amades, qui va recollir tot un conjunt de narracions populars sobre la figura del Rector de Vallfogona.

Són aquestes narracions les que presenta el nou títol de la Col·lecció l’Ermità: El Rector de Vallfogona. Narracions populars de Joan Amades. Una sèrie d’històries i anècdotes, més en forma de llegenda que d’històries veritables, atribuïdes a la persona del rector que van fer perviure la fama del cèlebre escriptor durant segles. L’edició està comentada i revisada per Antoni Serés, estudiós de l’obra d’Amades i conservador del fons documental del folklorista.

Jornada “Joan Amades i el Rector de Vallfogona” al festival Bla Bla | 29 de juliol, 11 a 14 hores

L’activitat se celebra a la carpa del programa Fes ta Festa, el reconegut espai radiofònic dedicat a la cultura popular, dirigit per Amadeu Carbó i Josep Maria Adell. La unitat mòbil del programa estarà instal·lada a la Plaça de les Piscines.

Programa de la jornada:

  • A partir de les 11 h, a la carpa del programa Fes ta Festa, Amadeu Carbó i Josep M. Adell obriran micròfons perquè joves i grans puguin llegir i gravar narracions escollides del llibre de Joan Amades i explicar aquelles que encara es mantinguin en la memòria d’algunes persones.
  • A les 12.30 h – Presentació del llibre El Rector de Vallfogona. Narracions populars de Joan Amades a càrrec del seu editor, Norbert Tomàs, director d’Edicions Morera, i d’Antoni Serés, estudiós de l’obra d’Amades i conservador del fons documental del folklorista, que ha fet un comentari crític d’aquesta obra i una introducció al personatge del Rector de Vallfogona.
  • A continuació, es presentarà l’exposició “Joan Amades, la memòria del poble” a càrrec de Gustau Molas, president de l’Associació Joan Amades. L’exposició es podrà visitar a Vallfogona fins el diumenge 6 d’agost.

.

Podeu consultar el programa complet del festival Bla Bla

.

Amb la col·laboració de:

.


.

ANY RECTOR DE VALLFOGONA

.