Xerrada sobre calendaris tradicionals i les dites populars

En el marc del cicle de Xerrades de El Foment de Girona, Amadeu Carbó i Norbert Tomàs, autors del llibre Per no perdre el temps,  tractaran el món del caledari i la tradició de les dites que servien per organitzar la vida laboral i festiva.

Carbó i  Tomàs  han aprofundit en el coneixement del món d’edició dels calendaris tradicionals centrat en el segle XIX i principis del XX, posant en valor aquest gènere editorial que , en gran mesura ha passat desapercebut en la historiografia.

Amadeu Carbó aporta un relat sobre l’origen d’aquestes publicacions centrat en el vessant social i cultural de la literatura de canya i cordill. Dona a aquest relat un sentit antropològic en considerar que els calendaris han estat un instrument de gran utilitat per mesurar el temps vital, lineal i infinit, davant del temps astronòmic, cíclic i infinit.

Norbert Tomàs fa referència de  com la cultura popular coneixia, a través de les dites, el temps astronòmic i climatològic així com també l’ajudaven a organitzar les feines del camp i la vida festiva religiosa vinculada al santoral.

👉 Per saber-ne més podeu llegir el llibre Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història

.


👉AGENDA

      Dia: dimarts 21 de febrer

      Inici de l’acte: 19 h.

      Lloc: Centre El Foment.  Plaça dels Mercaders. 17004 Girona.

      ENTRADA: 5 € 


.

Organitza: